Социјални медиуми

Во Новости, Уметност

Андријана Тилиќ – Уметнички фотографии инспирирани од архитектурата

април 28, 2020

Главен фокус во фотографиите на Андријана Тилиќ се ентериерите и објектите од современата архитектура. Образованието во областа на архитектурата допринесува за силно изразено чувство за композиција и детал во…

Прочитајте повеќе

Во Новости, Убавина

Албино модели кои се олицетворение на инклузијата

април 26, 2020

Поради нивниот изглед албинистите често се мета на дискриминација, социјална изолираност и нееднаква третираност. Следниве светски модели преку својата работа во модниот, музичкиот како и светот на убавината, но…

Прочитајте повеќе

Во Новости, Уметност

7 познати музеи кои може да ги посетите од својот дом

април 25, 2020

Бидејќи многумина од нас седат дома овој период, а патувањата се невозможни во блиска иднина, сепак тоа не значи дека не можеме да истражуваме и патуваме виртуелно. Виртуелните музејски…

Прочитајте повеќе

Во Новости, Уметност

Уметник на неделата – Јован Јосифовски

април 24, 2020

На Инстаграм го знаеме Јован по колоритните илустрации од колаж кои го задржуваат вниманието бидејќи се необични, оригинални и полни со боја, приказни и мешавина од лица. Модниот илустратор…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

[0.10]еrror of harmony – Скејтбордингот како вид на активизам и уметност

април 23, 2020

[0.10]еrror of harmony заедно со Error Kolektiv се единствен проект на домашната сцена што со сосема поинаков концепт ја претставува скејт културата. Илија Стефановски стои позади проектот, ни ја…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Лексикон на среќата

април 22, 2020

Hygge (дански), nirvana (санскрит) и bon vivant (француски) се зборови што сме ги сретнале многупати, а искажуваат одредено чувство на удобност, среќа, задоволство, уживање во добрите нешта, идеално, утописко…

Прочитајте повеќе

Во Мода, Новости

Adidas Originals и Nigo – новите Superstar 80s за тинејџерите на иднината

април 20, 2020

Легендата на уличната мода Nigo, повторно соработува со Adidas Orginals, овојпат преку брендот Human Made за Superstar 80s. Superstar од Adidas претставуваат повеќе од патика. Легендарните Superstar се интегрален…

Прочитајте повеќе