Во IT & Иновации

Што е аугментирана реалност и како функционира

септември 28, 2022

Дали знаете дека аугментираната реалност ја користи постоечката реална средина и става виртуелни информации, па дури и виртуелен свет сé со цел за да се подобри искуството на корисниците?…

Прочитајте повеќе

Во IT & Иновации

(Видео) 7 години Brainster – висококвалитетно образование за професиите од 21-от век!

септември 16, 2022

Уште од почeтоците, една од најважните цели на нашата организација е да обезбеди висококвалитетно образование за професиите од 21-от век! Денес, после 7 години постоење, низ нашите академии и…

Прочитајте повеќе

Во IT & Иновации

3 митови за машинското учење во здравството

септември 6, 2022

Дознајте која е причината зад големата популарност на машинското учење, колкава е неговата примена во секојдневниот живот и кои се митовите коишто се поврзани со машинското учење и здравството.…

Прочитајте повеќе

Во IT & Иновации

Како сами да креирате NFT и зошто можеби нема да сакате

август 4, 2022

The Verge, направи комплетен водич за тоа како самите да си креирате свој NFT( Non-fungible token) и сите скриени трошоци. Откако во март 2021 година, уметникот наречен Beeple продаде…

Прочитајте повеќе

Во IT & Иновации

Зошто расте популарноста на применетите ИТ колеџи?

јуни 30, 2022

Ако се запишете на применет колеџ, пристапот на учење повеќе ќе ви биде фокусиран на аспектот „како“ – наместо „што“. Вашето образование ќе биде фокусирано на учење на конкретни…

Прочитајте повеќе

Во IT & Иновации

5 трендови во образованието што ќе продолжат и во 2022 година

јуни 21, 2022

Развојот на технологијата имаше огромно влијание врз образовната сфера, наметнувајќи нови начини на учење. Кои се трендовите во образованието што ќе продолжат да земаат замав и во 2022 година?…

Прочитајте повеќе

Во IT & Иновации

Дали вештачката интелигенција може да го автоматизира регрутирањето на нови вработени?

јуни 21, 2022

Развојот на технологијата и компјутерите е атрактивна тема во светот земајќи ги предвид можностите на компаниите да напредуваат секојдневно благодарение на нив. Меѓутоа, со самиот развој на технологијата, брзината…

Прочитајте повеќе

Во IT & Иновации

5 начини како социјалните мрежи го променија начинот на којшто комуницираме

јуни 21, 2022

Развојот на технологијата во последнава деценија го промени начинот на кој светот функционира. Брзиот развој донесе многу промени и иновации поради кои е тешко да се сетиме каков беше…

Прочитајте повеќе

Купете го новото електронско издание на
Портрет Магазин