Социјални медиуми

Месечни архиви

септември 2018

Во Некатегоризирано

Мерсиха Смаиловиќ-  Сакам да бидам гласот на нечујните жени

септември 13, 2018

Разговаравме со Мерсиха Смаиловиќ, еден од основачите на граѓанското здружение „Легис“ што делеше по 1500 топли оброка, хигиенски и други средства што им беа потребни на бегалците во Македонија…

Прочитајте повеќе

Во Некатегоризирано

Време е хуманоста да ни стане секојдневие

септември 13, 2018

Егзодусот на бегалците од Сирија, Ирак, Авганистан надмина милионска бројка, потресните слики од нивното патување до западно-европските земји никого не оставаат рамнодушен. Стотици луѓе, играчи со човечки судбини, криумчари,…

Прочитајте повеќе