Социјални медиуми

Месечни архиви

март 2020

Во Уметност

Несекојдневни инста-профили за фотографија

март 31, 2020

Инстаграм е место каде талентирани фотографи од целиот свет ја споделуваат својата креативност. Велат дека фотографијата вреди 1000 зборови. Еве неколку фотографи кои со својата техника и креативност кажуваат…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура

Филмови што секој треба да ги гледа според Мартин Скорсезе

март 31, 2020

Еден од најнаградуваните и највлијателните режисери во Холивуд, од кој сите сме гледале барем по еден филм, дава препораки за филмови што треба да ги гледате барем еднаш во…

Прочитајте повеќе

Во Музика, Новости

Музичка инспирација Katerinha и нејзиниот нов сингл Trippin

март 31, 2020

Таа неодамна го објави својот дебитантски сингл и спот во којшто се вљубивме од прва. Посветеноста, љубовта кон музиката и естетиката се наѕираат буквално во секој аспект од овој…

Прочитајте повеќе

Во Уметност

Славење на убавината низ женскиот објектив: Ellen von Unwerth

март 26, 2020

Историски, патријархалната доминација и институционалните структури на моќ во индустријата се зајакнати со јазикот и сликите користени во фотографското рекламирање каде најчесто жените се модели, а мажите фотографи. За…

Прочитајте повеќе

Во Убавина

Портрети што и пркосат на конвенционалната убавина

март 25, 2020

Следниве фотографии изложени на Adorned – The Fashionable Show, изложба која се одржа во февруари и почеток на март во фотографскиот музеј во Амстердам, ги допираат разните аспекти на…

Прочитајте повеќе

Во Уметност

5 супер мобилни апликации за фотографија

март 24, 2020

За многумина фотографијата е хоби. Повеќето професионални фотографи користат DSLR фотоапарати и скапа опрема. Сепак, има многу кои се потпираат на нивните паметни телефони и нивните можности. Денес, телефонските…

Прочитајте повеќе

Во Мода

Модата е јазик на кој се изразувам најдобро

март 20, 2020

Колекциите на дизајнерот Мите Занов веќе неколку години се значителен дел од македонската модна сцена. Неговите уникатни модели се моќна порака дека квалитетот, талентот и напорната работа секогаш ќе…

Прочитајте повеќе

Во Мода

Моделката што ја редефинира дефиницијата за убавина

март 20, 2020

Родово-флуидната моделка Арон Филип (која подоцна се изјасни дека се идентификува со родовиот неконформистички феминизам) со своето појавување во светот на модата дефинитивно ја зголеми видливоста и прифаќањето на…

Прочитајте повеќе