Социјални медиуми

Месечни архиви

април 2024

Во Новости

Изведба на современиот балет „Сага“ (идентитети) во рамките на jубилејното 20. издание на Танц Фест Скопје

април 15, 2024

На сцената на Националната опера и балет на 16 април со почеток во 20.00 часот ќе се изведе современиот балет „Сага“ (идентитети), во рамките на jубилејното 20. издание на…

Прочитајте повеќе

Во Уметност

„Неименувана“ – изложба на современи бајки за македонски хероини

април 14, 2024

Дојдете со нас во волшебниот свет на бајките и навезете во современите бајки за македонските хероини кои ги напишаа учесничките на работилницата за креативно пишување со млади „Неименувана“, која…

Прочитајте повеќе

Во Новости

Нови изведби на перформансот „Мачката Елеонора“ на 15 и 16 април во МКЦ

април 12, 2024

Две нови изведби на перформансот „Мачката Елеонора“ на 15 и 16 април (понеделник и вторник) во 20 часот во МКЦ Клуб. Перформансот „Мачката Елеонора“ е развиен во рамки на…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура

Ирина Камилоска- Не постои подобар пример за децата од физички активен родител

април 1, 2024

Ирина Камилоска една од најдобрите македонски планинарки е спортистка која зад себе има многу освоени врвови и големо планинарско искуство, кое го стекнала како дел од различни експедиции. Таа…

Прочитајте повеќе