Социјални медиуми

Во Здравје

Здрави навики со Огнен Бражански

ноември 20, 2023

Огнен Бражански 28 години е дел од македонскиот кајакарски спорт, чии квалитети се препознаени глобално, што го докажува неговиот ангажман како тренер во Интернационалната кајак федерација. Тој е дипломиран спортски…

Прочитајте повеќе

Во Здравје, Некатегоризирано

Што може да направите за да го намалите опаѓањето на косата

ноември 10, 2023

Многу луѓе во определен период од нивниот живот се соочиле со опаѓање на косата и тоа директно влијаело на нивната самодоверба, но и на квалитетот на живеењето. Причини за…

Прочитајте повеќе

Во Здравје

Како витамините се поврзани со нашата физичка активност

октомври 27, 2023

Во сите препораки на најголемите здравствени организации, редовната физичка активност е базична препорака, неопходна за превенција од многу хронични болести, како срцеви заболувања, дијабетис, висок притисок и сл. Кога…

Прочитајте повеќе

Во Здравје

Десет навики што ќе ви  го подобрат имунитетот

септември 18, 2023

Добар имунулошки систем е  најважниот дел за здравјето на секој  организам, кој е клучен во борбата против ширењето  на бактериите и микроорганизмите во  нашите ткива. Стекнатиот имунитет на кој …

Прочитајте повеќе

Во Здравје

Здрави навики со… Војдан Стојановски

август 31, 2023

 Здрав живот се живее единствено преку здрави навики Војдан Стојановски е еден од најуспешните македонски кошаркари кој е синоним за професионалност и упорност. Тој долги години е предводник на…

Прочитајте повеќе

Во Здравје

Дали можеме да настинеме како резултат на големи температурни промени?

август 18, 2023

Сè почесто сме сведоци на драстични температурни промени – нагло преминување од екстремно топло во екстремно студено време и обратно. Ваквите драматични временски промени не нè разболуваат, но можат…

Прочитајте повеќе

Во Здравје

Како да почнете да трчате и да уживате во тоа!

август 15, 2023

Доколку сте почетници во трчањето, или пак сакате да почнете да трчате, овие совети можат да Ви помогнат за полесно да го поминете „пробниот“ период, да знаете како да…

Прочитајте повеќе