Социјални медиуми

Месечни архиви

јуни 2021

Во Новости

Шар Планина прогласена за национален парк

јуни 30, 2021

Пратениците во Собранието на Република Северна Македонија со мнозинство од 66 гласови го донесоа Законот за прогласување на дел од Шар Планина за национален парк, информираат од Министерството за…

Прочитајте повеќе

Во Новости

Annie’s Food Feed – Лимеада со цреши

јуни 30, 2021

Освежителен пијалак со лимети и цреши Додека температурите неуморно растат, најверојатно последното нешто што сакаме е да трошиме време затворени внатре во кујна и да готвиме. Сега е време…

Прочитајте повеќе

Во Новости

Архитектура и дизајн: Инспирација за уредување на „rooftop“

јуни 29, 2021

Летото и календарски почна, а со него престојот на отворено е сè подолг. Последните сезони се многу популарни „rooftops“ т.е. кровните тераси, кои покрај за барови и ресторани сè…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура

Андреј Илиевски Волкашин: Филмот „Змија“ како одраз на општеството кое поставува „правила“ за тоа што е прифатливо, а што не

јуни 29, 2021

Краткиот филм „Змија“ на режисерот Андреј Илиевски Волкашин дава јасен поглед на детската невиност кога едно дете се обидува да сфати што се случува околу него и зашто тоа…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура

Половина срце полно со огромна желба за живот и многу љубов

јуни 28, 2021

„Ни требаше долго време да го прифатиме фактот дека ете баш нашето бебенце ќе мора силно да се бори за да преживее, а секако и ние со него.“ Маријана…

Прочитајте повеќе

Во Новости

Скопје добива трговски центар во ранг на европските метрополи

јуни 28, 2021

Скопје – Лондон – Берлин – Варшава – Истанбул – Белград Со вкупна изградена површина од 160.000 метри квадратни и 5 ката, како и современите содржини кои ги носи…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Дејан Давчевски: „Графити културата до денес ме држи мотивиран да творам“

јуни 27, 2021

Дејан Давчевски (@davcevski.d) e уметникот кој заеднo со тројцата други млади креативци беше дел од соработката со East Gate Mall, а со свој уметнички печат ја направи и илустрацијата…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Се одржа Скопје Прајд – ЛГБТИ+ заедницата треба да е „вон ѕидовите“

јуни 26, 2021

Со позитивна енергија, испраќање на пораки за љубов, надеж за подобра иднина и желба за општество без стигматизација и предрасуди како и со забавана програма беше одбележана денешната втора…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Тијана Стојковска: „Преку надреалните илустрации ја нагласувам индивидуалноста на архитектонските објекти“

јуни 25, 2021

Младата архитектка Тијана Стојковска еднаш ја претставивме како Уметница на неделата, а овојпат ја имаме како дел од соработката со East Gate Mall . Како ги спојувате архитектурата и илустрирањето?  Архитектурата…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

И распустот е за растење – „Училница“ во која не сме на час

јуни 25, 2021

„Училница“ е алтернативен образовен простор создаден за деца и млади. Место за развивање на таленти, место за учење и бескрајни можности. Нивните програми, именувани како Училници, се единствени од…

Прочитајте повеќе