Во Видео

Студио Chat со Мила Билеска

јуни 10, 2021

Новата сезона на видео интервјуа на наше големо задоволство ја започнуваме со Мила Билеска, матурантка во Меѓународното училиште НОВА. Таа е вистинска инспирација за сите нас, доказ дека со истрајност и…

Прочитајте повеќе

Во Видео, Новости, Уметност

Скопје Hyperlapse – Новото видео на Владислав Гавриловски

јуни 1, 2021

Во потрагата по свежи и релативно неекспонирани техники за визуелно изразување Владислав Гавриловски вели дека инспирацијата за изработка на видеото за Скопје е „хајперлапс“ техниката пред сè бидејќи е…

Прочитајте повеќе

Во Видео, Живот и Култура

Making of… Како се одвиваше фотосесијата за изложбата BAZAAR на Филип Петковски (видео)

март 30, 2021

Со режисерот и аудиовизуелниот уметник Филип Петковски во најновото издание на „Портрет“ магазин поразговаравме околу новиот проект BAZAAR, дел од неговата изложба насловена vitro. која ќе биде изложена кон…

Прочитајте повеќе

Во Видео, Новости

Македонски модели во најновото видео од PETA

февруари 11, 2021

Инспирирано од видеото на Синтија Никсон за токсичната машкост, „Be A Lady They Said“, кое стана вирално, PETA, организацијата за права на животните, вчера го објави новото видео „Be…

Прочитајте повеќе

Во Видео

Ден за танц – слободен стил со Леонардо Хусеини

февруари 11, 2021

Оваа година повеќе од било кога ни треба слобода, инспирација и истрајност. Затоа со голема радост решивме оваа рубрика да биде посветена на луѓе, вљубеници во танцот и нивните…

Прочитајте повеќе

Во Видео, Живот и Култура

Работилница за онлајн запознавање на транс заедницата

февруари 9, 2021

Неодамна заврши проектот „Информирај се-трансформирај се“, на кој беше одржана онлајн работилница за запознавање на трансродовата заедница. Оваа работилница имаше за цел да ги разбие стереотипите кои постојат за транс лицата,…

Прочитајте повеќе

Купете го новото електронско издание на
Портрет Магазин