Во Живот и Култура, Мода

Street style фотографии направени во 80-те години

јули 4, 2020

Фотографот Том Вуд нè носи на патување назад во времето. По многу години фотографирање на работничката класа во Ливерпул и неговите жители, реши да направи изложба. Многу фотографи кои…

Прочитајте повеќе

Во Мода, Новости

„Dunes“ 2020 – нова колекција на Мите Занов

јули 3, 2020

Пустината како копнено подрачје, но и со метафорично значење, е појдовната инспирација за новата колекција на дизајнерот Занов. „Пустинските дини, создадени со напластување на песок, разнесен со помош на…

Прочитајте повеќе

Во Мода, Новости

Нова лимитирана и рачно изработена колекција на Cactus Design

јуни 16, 2020

Cactus Design уште еднаш доследни на својот вкус и стил ни ја претставија својата нова колекција и оваа прекрасна фотосесија. Велат дека колекцијата настанала додека траеше карантинот, а нејзина…

Прочитајте повеќе

Во Мода, Новости

Руската уметница која дизајнира маски според нејзиното расположение

јуни 9, 2020

Од нејзиниот дом во Москва, Анастасија Пилепчук прави украсни маски со енергијата на Фрида Кало и Бјорк. Руската уметница, која има 31 година, отсекогаш била опкружена со уметност, што…

Прочитајте повеќе

Во Мода, Уметност

Детали од градот како моден дизајн

мај 18, 2020

Шетајќи низ било кој поголем град, ако се фокусирате на патната инфраструктура, може лесно да забележите дека градот си има свои хоризонтални ознаки вградени во улиците и тротоарите. Уште…

Прочитајте повеќе