Социјални медиуми

Месечни архиви

декември 2023

Во Некатегоризирано

Стопанска банка ги пренамени средствата за новогодишна репрезентација за донација на гинеколошките клиники

декември 29, 2023

Стопанска банка АД-Скопје одлучи дел од средствата наменети за новогодишна репрезентација и подароци за вработените, партнерите и соработниците, да ги пренамени за донација која ќе има големо значење за пошироката заедница.  Донацијата е наменета…

Прочитајте повеќе

Во Уметност

Новогодишни подароци од локални креативци

декември 27, 2023

Ако сѐ уште се двоумите што да подарите за празниците, сакаме да ви помогнеме со тоа што ви издвоивме неколку локални креативци што изработуваат прекрасни новогодишни подарочиња. Радоста кога…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура

Марија Старделова- Секоја мала и навидум незначајна промена, доколку е конзистентна, ќе покаже резултати на долг рок

декември 26, 2023

За секоја нова година искрено се надеваме дека ќе биде подобра, поубава и поуспешна од претходната. Тоа си го посакуваме за нас, им го посакуваме на нашите најблиски, го…

Прочитајте повеќе

Во Уметност

Новогодишни картички од локални креативци

декември 25, 2023

Има некаква посебна магија во пишувањето и примањето новогодишни честитки, многу поголема од честитка добиена во порака на некоја од социјалните мрежи. Технологијата ни одзеде дел од радоста во…

Прочитајте повеќе

Во Мода

Јасмина Апостолоска – Kids Today е детска продавница со внимателно избрани еко брендови 

декември 21, 2023

Детската облека е првиот допир со чувствителната детска кожа и токму затоа треба да е многу внимателно одбрана, изработена од најквалитетни, органски материјали. Токму такви се брендовите кои се…

Прочитајте повеќе

Во Мода

„Синхронија“- нова модна колекција на дизајнерката Ирина Тошева во соработка со архитектката Тијана Стојковска

декември 15, 2023

Во новата модна колекција „Синхронија“ дизајнерката Ирина Тошева во соработка со архитектката Тијана Стојковска трагаат по впечатливата бруталистичка архитектура на Скопје. Смелоста на бетонските конструкции гради баланс со спокојната…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура

„Кокино – поглед кон бесконечноста“- пешачка тура до една од најстарите опсерватории во светот

декември 15, 2023

„Кокино – поглед кон бесконечноста“ е насловена пешачката тура од која беа дел министерката за култура Бисера Костадиновска-Стојчевска и жени носителки на јавни функции и дипломатки. Посетата на древниот…

Прочитајте повеќе

Во Новости

Од еден поинаков аспект – конференција за женско лидерство и премостување на родовиот јаз во М6 Едукативен центар

декември 13, 2023

Како родовата еднаквост и промовирање на женското лидерство може да донесе забрзан развој во општествениот и бизнис секторот? Кoлку секој поединец, вклучително и мажите  треба да бидат дел од…

Прочитајте повеќе

Во Новости

Стопанска банка доделува грантови за реализација на проекти за лица со попрeченост во рамки на „Сонуваме. Менуваме“

декември 13, 2023

Пред нас е петтото издание на „Сонуваме. Менуваме“ – кампања за подигнување на свеста кај јавноста за потребата од поголема инклузија на лицата со попреченост во општеството. Како нераздвоен дел од…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура

Антре- студио за дизајн на ентериери- Настојуваме секој наш проект да е одраз на квалитет и уникатност

декември 12, 2023

Една поговорка вели дека во домот треба да чуваш предмети  што ти се или корисни или премногу убави. За сите предизвици на современиот дизајн на ентериери разговаравме со Бисера…

Прочитајте повеќе