Во Мода, Уметност

Детали од градот како моден дизајн

мај 18, 2020

Шетајќи низ било кој поголем град, ако се фокусирате на патната инфраструктура, може лесно да забележите дека градот си има свои хоризонтални ознаки вградени во улиците и тротоарите. Уште…

Прочитајте повеќе

Во Мода, Новости

Модниот стил на Мајкл Џордан (да, и ние сме опседнати со „The Last Dance“)

мај 5, 2020

Гледајќи го серијалот невозможно е да останетe рамнодушни на фасцинантиот стил и целиот Cool со којшто тогашните играчи ја носат модата. Инспирирани од целата приказна ви ги издвоивме овие…

Прочитајте повеќе

Во Мода, Новости

Adidas Originals и Nigo – новите Superstar 80s за тинејџерите на иднината

април 20, 2020

Легендата на уличната мода Nigo, повторно соработува со Adidas Orginals, овојпат преку брендот Human Made за Superstar 80s. Superstar од Adidas претставуваат повеќе од патика. Легендарните Superstar се интегрален…

Прочитајте повеќе

Во Мода, Новости

Вклучете се во предизвикот на Fashion Revolution Мacedonia

април 17, 2020

Дали сте слушнале за негативните последици од брзата мода? Дали сте запознаени со лошите услови во кои работат текстилните работници низ светот? Во рамките на Fashion Revolution Week (20-26…

Прочитајте повеќе

Во Мода

Висока мода инспирирана од архитектурата

април 15, 2020

Високата мода црпи инспирација од секаде, од природниот свет па сè до ликовната уметност. Но, можеби нема подобра комбинација од онаа помеѓу модните дизајнери и архитектите. Додека архитектурата ни…

Прочитајте повеќе

Во Мода

Белата насловна страница на „Vogue Italia“ почеток на еден нов моден свет

април 13, 2020

Априлскиот број на магазинот Vogue Italia осамна со бела насловна страница и моќна порака од уредничката структура: „ Во својата долга историја на издавање која се протега повеќе од…

Прочитајте повеќе