Социјални медиуми

Месечни архиви

мај 2020

Во Живот и Култура, Новости

Матео Матоски: „Во текот на снимањето најтешко ми беше да не се смеам кога требаше да глумам тажен“

мај 21, 2020

Матео го глуми Боки, а Боки е главниот закачко во „Зоки Поки“ 🙂 Што те привлече да се пријавиш на кастингот за снимањето на „Зоки Поки“? Која сцена требаше…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Анастасија Аневска: „Дури и кога светот е сив, исто како и Лидија, се трудам да научам да го направам разнобоен“

мај 21, 2020

Најдобрата другарка на Зоки Поки, Лидиди ја глуми Анастасија Аневска, а во интервјуто ни раскажа за најинтересните случки од снимањето и зошто толку и се допаднал ликот на Лидија.…

Прочитајте повеќе

Во Новости, Уметност

Олгица Паковска – Пако Уметница на неделата

мај 20, 2020

Олгица Паковска – Пако е македонска уметница чија главна инспирација се жените, женскиот сензибилитет, нивната внатрешна убавина и расположение кои умешно ги портретира на своите платна. Дали артистите го гледаат…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Матеј Зимбаков: „За родителите, ‘Зоки Поки’ е порака да не го заборават детето во себе“

мај 19, 2020

Матеј го знаете како Гоки, храбар и вистински другар. Со него направивме супер разговор и ни кажа интересни работи за себе и за текот на снимањето на „Зоки Поки“…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Матеј Настевски: „Во иднина имам желба да го глумам ликот на детето Могли“

мај 19, 2020

Матеј го знаеме по улогата на Зоки Поки во истоимената серија, која веднаш ни го привлече вниманието. Има неколку причини зашто ја сакаме серијата, како спонтаноста на ликовите, одличната…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Загрижувачки податоци за менталното здравје кај македонските адолесценти

мај 19, 2020

Извештајот„Здравјето и добросостојбата на адолесцентите во фокус“, што го објави денес Регионалната канцеларија на СЗО за Европа, содржи исцрпни податоци за физичкото здравје, социјалните односи и менталната добросостојба на…

Прочитајте повеќе

Во Мода, Уметност

Детали од градот како моден дизајн

мај 18, 2020

Шетајќи низ било кој поголем град, ако се фокусирате на патната инфраструктура, може лесно да забележите дека градот си има свои хоризонтални ознаки вградени во улиците и тротоарите. Уште…

Прочитајте повеќе

Во Новости, Уметност

Hybrid Minds Crew – Македонските стрит артисти што цртаат неверојатни мурали

мај 18, 2020

Започнаа со боење на сивилото во Битола и ширење на еколошки пораки преку уметност, а потоа продолжија да ја изразуваат својата креативност и да ја бојат цела Македонија. Како…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура

Да ја прекинеме тишината!

мај 17, 2020

Денес, 17 Мај меѓународниот ден за борба против хомофобија, бифобија, интерсексфобија и трансфобија, го прославуваме со кампања под глобалното мото: „Да ја прекинеме тишината!“. Кампањата вклучува лични пораки од…

Прочитајте повеќе

Купете го новото електронско издание на
Портрет Магазин