Социјални медиуми

Месечни архиви

мај 2020

Во Живот и Култура, Новости

Кристина Озимец – Вистински борец за „женскиот момент“ во новинарството

мај 16, 2020

Новинарката Кристина Озимец неуморно говори и се обидува да ја намали нееднаквоста во новинарството, во управувачките структури на медиумските куќи, да ги покаже недостатоците, да едуцира и да ја…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Еднаквоста вратена 100 чекори наназад – реакции по укинувањето на Законот против дискриминација

мај 15, 2020

По денешната вест дека Уставниот суд го укинал Законот за спречување и заштита од дискриминација и со оглед на тоа што ова влијае на голем број маргинализирани групи, ЛГБТИ…

Прочитајте повеќе

Во Новости, Уметност

Бајковити фотографии од напуштени автомобили во природа

мај 15, 2020

Германскиот фриленс фотограф, Дитер Клајн, патувал низ многу локации во Европа и САД за да најде и да слика напуштени автомобили кои изгледаат како музејски експонати со силата на…

Прочитајте повеќе

Во Новости, Убавина

Ивана Караџова во нашиот цветен makeup едиторијал

мај 14, 2020

Инспирирана од пролетта и сите убавини што ги носи со себе Фросина од студио FRAN ја преточи својата креативност на прекрасното лице на една од нашите најуспешни манекенки Ивана…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

10 одлични „неанглиски“ серии што може да ги гледате на Netflix

мај 13, 2020

Факт е дека Netflix периодов стана дел од нашето секојдневие, а нуди голема разновидност на серии и документарци. Ако веќе изгледавте сè популарно и не знаете која следна серија…

Прочитајте повеќе

Во Новости, Убавина

14 beauty производи за основна нега на коса, лице и тело

мај 12, 2020

Одвреме-навреме (или малку почесто 🙂 ) сите сме опседнати со beauty self-care особено пред да почне летото. За вашата секојдневна рутина ви составивме листа од одлични производи за основна…

Прочитајте повеќе

Во Новости, Уметност

Илија Маџаров – Уметник на неделата

мај 11, 2020

Во разговорот со Илија Маџаров се осврнавме не само на создавањето на неговите дела туку и на пошироки прашања околу влијанијата на творење и оригиналноста на уметниците воопшто. Дипломираниот…

Прочитајте повеќе

Купете го новото електронско издание на
Портрет Магазин