Социјални медиуми

Во Живот и Култура, Новости

Македонски илустратори кои создаваат магија за детската имагинација (втор дел)

јуни 3, 2020

Кога едно мало дете се интересира и сака да отвори книга и сликовница прво нешто што ќе го привлече е илустрацијата. Поради тоа решивме да направиме разговор, кој го…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Македонски илустратори кои создаваат магија за детската имагинација (прв дел)

јуни 2, 2020

Кога едно мало дете се интересеира и сака да отвори книга и сликовница прво нешто што ќе го привлече е илустрацијата. Поради тоа решивме да направиме разговори, што ги…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Средствата за менструална хигиена скапи за повеќето девојчиња – Петиција за намалување на ДДВ

јуни 1, 2020

Битката против менструалната сиромаштија која почна пред неколку години со цел поголема достапност до менструални производи и соодветни хигиенски услови за сите девојчиња низ земјата, не запира во време…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Tips & Tricks за сите љубители на паста

мај 22, 2020

Вистинскиот сос во комбинација со вистинската форма на паста создава гастрономска магија. Можеби не секогаш размислувате за тоа кога купувате паста, но формата што ќе ја одберете игра важна…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Матео Матоски: „Во текот на снимањето најтешко ми беше да не се смеам кога требаше да глумам тажен“

мај 21, 2020

Матео го глуми Боки, а Боки е главниот закачко во „Зоки Поки“ 🙂 Што те привлече да се пријавиш на кастингот за снимањето на „Зоки Поки“? Која сцена требаше…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Анастасија Аневска: „Дури и кога светот е сив, исто како и Лидија, се трудам да научам да го направам разнобоен“

мај 21, 2020

Најдобрата другарка на Зоки Поки, Лидиди ја глуми Анастасија Аневска, а во интервјуто ни раскажа за најинтересните случки од снимањето и зошто толку и се допаднал ликот на Лидија.…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Матеј Настевски: „Во иднина имам желба да го глумам ликот на детето Могли“

мај 19, 2020

Матеј го знаеме по улогата на Зоки Поки во истоимената серија, која веднаш ни го привлече вниманието. Има неколку причини зашто ја сакаме серијата, како спонтаноста на ликовите, одличната…

Прочитајте повеќе

Купете го новото електронско издание на
Портрет Магазин