Во Живот и Култура, Новости

10 одлични „неанглиски“ серии што може да ги гледате на Netflix

мај 13, 2020

Факт е дека Netflix периодов стана дел од нашето секојдневие, а нуди голема разновидност на серии и документарци. Ако веќе изгледавте сè популарно и не знаете која следна серија…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Музика

„Ако беше лесно, немаше да биде забавно“ – Со Дукагин Липа за музичката индустрија

мај 8, 2020

Ова е разговор со ДУКАГИН ЛИПА – исклучително харизматичен и отворен карактер со кого може да разговарате буквално за се. Ретко е на една локација и ретко кога има…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Филмските фестивали се обединија во бесплатен глобален дигитален настан

мај 6, 2020

Иако филмските фестивали во Кан, Венеција, Торонто, Трајбека, Лондон, Берлин за годинава се откажани (или оставени на милост и немилост на пандемијата од Ковид-19), добрите вести се дека You…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Дениз Абдула: „Верувам дека доаѓа времето на младите автори и нивните филмови“

април 30, 2020

За Дениз и нема потреба од долг вовед и најава, а од интервјуто прочитајте за неговите почетоци, проекти од кои стекнал најголемо искуство, како и неговите размислувања за македонската…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Уметност

29.04- интернационален ден на танцот

април 29, 2020

Ние ќе го одбележиме со овие фотографии на Горан HLVK Поповски направени за печатеното издание на нашиот магазин. На нив е Адријана, една од најуспешните модерни танчарки и кореографки…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

[0.10]еrror of harmony – Скејтбордингот како вид на активизам и уметност

април 23, 2020

[0.10]еrror of harmony заедно со Error Kolektiv се единствен проект на домашната сцена што со сосема поинаков концепт ја претставува скејт културата. Илија Стефановски стои позади проектот, ни ја…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Лексикон на среќата

април 22, 2020

Hygge (дански), nirvana (санскрит) и bon vivant (француски) се зборови што сме ги сретнале многупати, а искажуваат одредено чувство на удобност, среќа, задоволство, уживање во добрите нешта, идеално, утописко…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Видео „ Behind the scenes “ со Beatrix Crew Dance Studio

април 17, 2020

Пред неколку недели правевме фотосесија за печатеното издание на Портрет магазин со овие прекрасни девојки (Јана Петровска, Ивана Балабанова и Сандра Најдановска) и талентирани танчарки и заклучивме дека со…

Прочитајте повеќе

Купете го новото електронско издание на
Портрет Магазин