Во Живот и Култура, Новости

Tips & Tricks за сите љубители на паста

мај 22, 2020

Вистинскиот сос во комбинација со вистинската форма на паста создава гастрономска магија. Можеби не секогаш размислувате за тоа кога купувате паста, но формата што ќе ја одберете игра важна…

Прочитајте повеќе

Во Новости

Нова платформа за вмрежување, менторство, едукација и развој на бизниси

мај 21, 2020

Represent Communications денеска ја лансираше новата платформа www.mymasterlab.com од која ќе произлегуваат идеите, конекциите и соработките за идни бизниси во регионот. Мymasterlab.com е местото каде се среќаваат врвни експерти…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Матео Матоски: „Во текот на снимањето најтешко ми беше да не се смеам кога требаше да глумам тажен“

мај 21, 2020

Матео го глуми Боки, а Боки е главниот закачко во „Зоки Поки“ 🙂 Што те привлече да се пријавиш на кастингот за снимањето на „Зоки Поки“? Која сцена требаше…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Анастасија Аневска: „Дури и кога светот е сив, исто како и Лидија, се трудам да научам да го направам разнобоен“

мај 21, 2020

Најдобрата другарка на Зоки Поки, Лидиди ја глуми Анастасија Аневска, а во интервјуто ни раскажа за најинтересните случки од снимањето и зошто толку и се допаднал ликот на Лидија.…

Прочитајте повеќе

Во Новости, Уметност

Олгица Паковска – Пако Уметница на неделата

мај 20, 2020

Олгица Паковска – Пако е македонска уметница чија главна инспирација се жените, женскиот сензибилитет, нивната внатрешна убавина и расположение кои умешно ги портретира на своите платна. Дали артистите го гледаат…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Матеј Настевски: „Во иднина имам желба да го глумам ликот на детето Могли“

мај 19, 2020

Матеј го знаеме по улогата на Зоки Поки во истоимената серија, која веднаш ни го привлече вниманието. Има неколку причини зашто ја сакаме серијата, како спонтаноста на ликовите, одличната…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Матеј Зимбаков: „За родителите, ‘Зоки Поки’ е порака да не го заборават детето во себе“

мај 19, 2020

Матеј го знаете како Гоки, храбар и вистински другар. Со него направивме супер разговор и ни кажа интересни работи за себе и за текот на снимањето на „Зоки Поки“…

Прочитајте повеќе

Купете го новото електронско издание на
Портрет Магазин