Социјални медиуми

Месечни архиви

септември 2022

Во Живот и Култура, Музика

Преку музика,културно наследство и регионална соработка до посреќни заедници

септември 21, 2022

Во време на пандемијата, во која најмногу беше погодена клубската култура, меѓу единствените платформи кои се грижеа за домашната сцена беше проектот на СлободанкаТренчева, „Терапија“. Слободанка Тренчева -Боте е долгогодишна промотерка во рамки…

Прочитајте повеќе

Во Новости

Стопанска банка АД – Скопје со нова понуда на пазарот – Стопанска лизинг започна со работа

септември 21, 2022

На прикладна свеченост за претставниците на медиумите, деловните партнери, клиентите, како и менаџментот и вработените, Стопанска банка АД – Скопје денеска го најави отпочнувањето со работа на својата нова…

Прочитајте повеќе

Во Новости, Уметност

Отворена изложбата „Во кревет“ на Мила Добревска во МКЦ

септември 20, 2022

Во МКЦ од 16 до 23 септември за јавноста е достапна изложбата „Во кревет“ на младата авторка Мила Добревска. „ Многу сум благодарна на сите кои дојдоа на отворањето…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Седмото издание на КРИК фестивал продолжува со перформансот „Обука за реанимација“

септември 19, 2022

Седмото издание на КРИК -фестивал за критичка култура во организација на Контрапункт, годинава на тема „Во постојан отпор“ продолжува со вториот дел од својата програма.  На 21 септември (среда)…

Прочитајте повеќе

Во IT & Иновации

(Видео) 7 години Brainster – висококвалитетно образование за професиите од 21-от век!

септември 16, 2022

Уште од почeтоците, една од најважните цели на нашата организација е да обезбеди висококвалитетно образование за професиите од 21-от век! Денес, после 7 години постоење, низ нашите академии и…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура

Стручните здруженија бараат воведување на сексуално образование во училиштатa

септември 15, 2022

Лекари, социјални работници, правници, психолози и специјални едукатори и рехабилитатори бараат воведување на сеопфатното сексуално образование во училиштата. Стручни здруженија и граѓански организации ја потпишаа Декларацијата „Со сексуално образование…

Прочитајте повеќе

Во Музика, Новости

Со лименка или пластично шише до влезница за музичкиот фестивал „Звукот на Скопје“

септември 14, 2022

Дводневниот фестивал „Звукот на Скопје“ ќе се одржи на неколку локации низ Скопје на 16 и 17 септември. Организаторите најавуваат концерт на Дина Јашари, настап на српската евровизиска претставничка…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура

Ивица Димитријевиќ, актер и режисер – „Инспирацијата е насекаде и затоа е непресушна“

септември 13, 2022

Поразговаравме со актерот и режисер Ивица Димитријевиќ за „Горчливите солзи на Петра фон Кант“, за неговите филмови, но и за спојот помеѓу актерството и режијата. Ентузијазмот на Ивица е…

Прочитајте повеќе

Во Новости, Уметност

Изложба на скулпторот Жарко Башески во МАНУ

септември 12, 2022

На 15 септември, во просториите на МАНУ, ќе се одржи отворање на самостојна изложба на Жарко Башески, професор на Факултетот за ликовни уметности – Катедра вајарство, во Македонската Академија…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Вториот дел од Викендот на гордоста ќе се одржи од 15 до 17 септември

септември 12, 2022

Вториот дел од програмата за јубилејниот десетти по ред Викенд на гордоста Скопје, ќе се одржи од 15 до 17 септември, во Младинскиот културен центар – МКЦ, Музејот на…

Прочитајте повеќе

Купете го новото електронско издание на
Портрет Магазин