Месечни архиви

ноември 2020

Во Новости, Уметност

Фотограф на неделата – Стефан Рајхл

ноември 19, 2020

Позади фотографиите од многубројни концерти и изведувачи стои името на Стефан Рајхл, музички и концертен фотограф кој понекогаш снима и спотови. Веќе неколку години е официјален фотограф за Авалон…

Прочитајте повеќе

Во Новости, Уметност

Јулијана Росоклија – „Графичкиот дизајнер не треба да престане да ја испишува својата умствена tabula rasa“

ноември 17, 2020

Јулијана Росклија (@julesontabularasa) e дипломиран графички дизајнер на Факултетот за дизајн и мултимедија при ФОН Универзитетот. Магистер е по Социјален дизајн и урбани иновации при Универзитетот за применети уметности…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Beton Food Staples, журнал на гастрономски доживувања

ноември 15, 2020

Драги читатели, ви ги претставувам моите визуелни и текстуални  гастрономски записи, делови од журналот на еден ентузијаст, љубител на добра храна и амбиент, со пристојно познавање на материјата, а непристојна…

Прочитајте повеќе

Во Мода, Новости

Каква е иднината на модните ревии?

ноември 12, 2020

Предизвиците од пандемијата на Ковид 19 буквално го сменија принципот на досегашните организации на светските модни ревии. Па така модните шоуа што се одржуваа со голем број гости како…

Прочитајте повеќе

Во Новости

Сезонски промоции во Fashion Group

ноември 11, 2020

Средата и официјално е прогласена за најсреќниот ден од неделата, а оваа, ја правиме уште посреќна со бројните промоции што го означуваат крајот на есента и почетокот на најромантичното…

Прочитајте повеќе

Во Новости

Проф. д-р Ана Фрицханд – Развој на мислењето во детството

ноември 9, 2020

Когнитивниот развој на детето е резултат на активен процес на учење низ директно истражување на објектите од надворешноста. За периодот на рано детство, односно предучилишна возраст, карактеристичен е предоперационалниот…

Прочитајте повеќе

Во Новости

Good Food со Кокарче – Чоколадна торта

ноември 7, 2020

Чоколадо, храната направена од какао зрна, е можеби најпопуларната состојка кога се десертите во прашање. Го има во секакви комбинации, почнувајќи од вообичаените во колачи, бисквити, разни пудинзи, пијалоци…

Прочитајте повеќе

Во Видео, Новости

Студио Chat со Кристина Горовска од Bernays Propaganda

ноември 6, 2020

Во новиот Студио Chat, Кристина, вокалот на бендот Bernays Propaganda ни одговори на неколку прашања. Погледнете го видеото и дознајте зошто Зинедин Зидан на светско фудбалско првенство за неa…

Прочитајте повеќе

Купете го новото електронско издание на
Портрет Магазин