Месечни архиви

ноември 2020

Во Живот и Култура, Новости

Григорија Гулевска -„Секогаш барам простор и начин за креативно изразување“

ноември 4, 2020

Креативноста никогаш не останува незабележана, секогаш привлекува внимание и инспирира. Гулевска Григорија илустраторка и графичка дизајнерка е доказ дека ако имаш желба за да научиш нови работи и напорно…

Прочитајте повеќе

Во Новости, Уметност

Фотограф на неделата – Стефан Самандов

ноември 4, 2020

Стефан Самандов е музички и концертен фотограф. Неговата кариера ја гради преку фотографирање на фестивали и музички концерти во и надвор од Македонија, како и за неколку продукциски куќи…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Огнен Узуновски – „Со добри законски регулативи придобивките од легализација на канабисот би биле огромни“

ноември 3, 2020

Последниов месец повторно се  актуелизираше прашањето за дополнување на предлог  Законот за опојни дроги и психотропни супстанции кој  покрај регулирање на правата на лиценцираните правни лица-производители, истиот има потреба…

Прочитајте повеќе

Во Новости, Уметност

Уметница на неделата – Нина Симовска

ноември 2, 2020

Нина Симовска има завршено археологија на катедрата на Историја на уметност. Нејзиното концептуално студио „Just Because“ е оформено во 2008 година и оттогаш непрекинато се занимава со различни форми…

Прочитајте повеќе

Купете го новото електронско издание на
Портрет Магазин