Во Живот и Култура, Новости

[0.10]еrror of harmony – Скејтбордингот како вид на активизам и уметност

април 23, 2020

[0.10]еrror of harmony заедно со Error Kolektiv се единствен проект на домашната сцена што со сосема поинаков концепт ја претставува скејт културата. Илија Стефановски стои позади проектот, ни ја…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Лексикон на среќата

април 22, 2020

Hygge (дански), nirvana (санскрит) и bon vivant (француски) се зборови што сме ги сретнале многупати, а искажуваат одредено чувство на удобност, среќа, задоволство, уживање во добрите нешта, идеално, утописко…

Прочитајте повеќе

Во Мода, Новости

Adidas Originals и Nigo – новите Superstar 80s за тинејџерите на иднината

април 20, 2020

Легендата на уличната мода Nigo, повторно соработува со Adidas Orginals, овојпат преку брендот Human Made за Superstar 80s. Superstar од Adidas претставуваат повеќе од патика. Легендарните Superstar се интегрален…

Прочитајте повеќе

Во Новости, Уметност

Дарко Алексовски – Уметник на неделата

април 18, 2020

Дарко Алексовски e визуелен уметник. Неговата уметничка практика се формира на пресекот помеѓу текстуални, сликарски и архитектонски референци. Неговиот креативен процес е секогаш насочен кон дела во кои тој…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Видео „ Behind the scenes “ со Beatrix Crew Dance Studio

април 17, 2020

Пред неколку недели правевме фотосесија за печатеното издание на Портрет магазин со овие прекрасни девојки (Јана Петровска, Ивана Балабанова и Сандра Најдановска) и талентирани танчарки и заклучивме дека со…

Прочитајте повеќе

Во Мода, Новости

Вклучете се во предизвикот на Fashion Revolution Мacedonia

април 17, 2020

Дали сте слушнале за негативните последици од брзата мода? Дали сте запознаени со лошите услови во кои работат текстилните работници низ светот? Во рамките на Fashion Revolution Week (20-26…

Прочитајте повеќе

Во Музика, Новости

„Искра“ – Порака од иднината преку музика и анимација

април 16, 2020

„Искра“ е група од 4 млади момци кои велат дека пронашле чип од иднината со многу важни информации. Тие успеале да го декодираат чипот, а информациите до кои само…

Прочитајте повеќе

Купете го новото електронско издание на
Портрет Магазин