Социјални медиуми

Во Новости

Живко Мукаетов прогласен за премиум партнер на манифестацијата „Оскар на хуманост“ на Црвен крст

мај 28, 2024

Црвениот крст на Град Скопје го одликувааше Генералниот директор и Претседател на УО на „Алкалоид“ со Оскар на хуманоста во категоријата Премиум партнер, како континуиран поддржувач на хуманата мисија…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура

На прошетка со Роса Вода-Епизода 2: Игор и Бане

мај 27, 2024

Велат дека водата е движечка сила на сите живи суштества на нашата планета. Водата е живот, водата е постојано движење, тек на постоењето, водата е природен показател на сите…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура

Настан по повод Меѓународниот ден за менструална хигиена „#ПрваМенструација“ во МКЦ

мај 23, 2024

На 27 мај (понеделник) ќе се одбележи Меѓународниот ден за менструална хигиена со настан на тема „#ПрваМенструација“. Настанот почнува во 18 часот со свечено отворање со претставници од Француската…

Прочитајте повеќе

Во Музика

Голем концерт на платото на УКИМ- Македонските хитови добиваат нови руво по повод денот на Европа

мај 22, 2024

Скопје денес ќе биде домаќин на уникатен музички спектакл! Со почеток во 20 часот, платото пред УКИМ ќе се трансформира во музичка сцена по повод настаните околу Денот на…

Прочитајте повеќе

Во Новости

Знаеш ли како звучи твојот стил?

мај 21, 2024

Дали некогаш си одвоил време и внимание да го слушнеш твојот стил? Тропкањето на алките, самоуверено отчукување на твојот часовник, суптилното ѕвонење на огрлицата додека се движиш-овие звуци се…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура

Постојана и посветена женска поддршка: одржано првото HalkMatinèe во организација на Халкбанк

мај 18, 2024

Во исклучително мотивирачка и позитивна атмосфера и со стотици присутни се одржапрвата забава HalkMatinèe што помина во знакот на поддршка на женската финансисканезависност и рамноправност.„Three Kitchen & Bar“ беше…

Прочитајте повеќе

Во Новости

Секој маж може да стане родител, но не може секој да биде ТАТО

мај 17, 2024

Родителството, несомнено, е најважната и најубавата животна улога, проследена со голем број предизвици со кои се соочуваат мајките и татковците од раѓањето на бебето. Таа улога е толку драгоцена…

Прочитајте повеќе

Во Мода

Oтворена 52 Концепт – продавницата што ја редефинира високата мода

мај 17, 2024

Новоотворената 52 concept store во трговскиот центар Рамстор во Скопје е комбинацијa на врвни брендови и исклучителен дизајн со кои се влегува во светот на луксузната мода и креативните иновации. Овој внимателно создаден простор ги обединува најпрестижните имиња во модната индустрија, поставувајќи…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура

Македонскиот краток филм „Мала шега“ влезе во официјална селекција на престижен филмски фестивал во Данска

мај 15, 2024

Македонскиот краткометражен филм „Мала шега“ кој беше во конкуренција со 4140 кратки филмови од светот влезе во официјална селекција на престижниот филмски фестивал во Оденсе, Данска. Во официјалната селекција влегоа…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура

Моника Зец Медуњанин-Најважната лекција што ја научив од моите деца е свесно да го живеам животот

мај 15, 2024

Родителите играат клучна улога во обликувањето на навиките и изборот на животниот стил на нивните деца. Со тоа што им даваат приоритет на сопственото здравје и благосостојба, родителите даваат…

Прочитајте повеќе