Социјални медиуми

Во Живот и Култура

Се постираат сè повеќе „неуредни“ фотографии

февруари 14, 2020

Како социјална мрежа со над милијарда корисници месечно и 500 милиони корисници дневно, „Инстаграм“ стана рај за совршени фотографии, ѕид со идентичен филтер, внимателно поставена и фотографирана храна и…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура

Шефот што создава неверојатно добри реалистични десерти

февруари 14, 2020

Слатки што изгледаат како вистински овошја или предмети се специјалност на шефот за слатки Бојан Николоски кој работи во Норвешка. Вистинска уметност за која е потребно многу трпение и…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура, Новости

Талентираните браќа со силна пасија за режија и иноваторство

февруари 14, 2020

Ханис го знаеме по фотографиите, краткиот филм „Мишко“, а годинава учествуваше и на програмата „Берлинале таленти“, во рамките на интернационалниот филмски фестивал. Орхан, пак, е познат по иновациите, ентузијаст…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура

Културна еволуција преку мемиња

февруари 14, 2020

Тинејџерите и младите над 18 години, практично оние од генерација З, создадоа сосема нов културен правец поврзан со технолошкиот напредок, социјалните мрежи и паметните телефони. Новата меме-култура е комична…

Прочитајте повеќе

Во Живот и Култура

Што следува по генерација З? Запознајте ја генерација Алфа

февруари 14, 2020

Децата на милениумците овој пат се главен фокус на новите технологии и маркетинг-стратегии. Генерацијата Алфа полека но сигурно го зазема местото на генерацијата З. Со години, медиумите беа фокусирани…

Прочитајте повеќе