Социјални медиуми

Во Новости

Реакција: Личното и интимното е загрозено преку дигиталното родово-базираното насилство кое станува сè поопасно!

февруари 22, 2024

Злоупотребата и нарушувањето на личниот, интимен простор станува сè поизразено преку дигиталното родово-базирано насилство. Изразуваме особена загриженост и остро реагираме на последните родово-базирани напади во онлајн просторот и кај…

Прочитајте повеќе

Во Новости

Започна пријавувањето за 12-тото издание на најпознатата „Авицена Женска Трка“

февруари 21, 2024

„Авицена Женска Трка“ дванаесет години по ред е симбол за мотивација и успех, за постигнати резултати и поставени нови цели, како и за здрав и правилен животен стил. Од…

Прочитајте повеќе

Во Новости

Грчкиот урбан бренд CLOSÉ SOCIETY со онлајн продавница и кај нас

февруари 20, 2024

CLOSÉ SOCIETY е урбан, уличен бренд базиран во Солун. Приказната наречена CLOSÉ SOCIETY започна пред 7 години, а првичната цел и идеја беше да се креира облека која ќе одговара…

Прочитајте повеќе

Во Новости

„Алкалоид“ АД Скопје со историско достигнување во третманот на рефлуксен езофагитис и ГЕРБ – патентиран првиот Омепразол во течна форма во светот

февруари 19, 2024

„Алкалоид“ во изминативе години започна процес на редизајнирање на постојни генерички фармацевтски производи за нови индикации, со цел создавање лекови со додадена вредност кои овозможуваат третирање и задоволување на…

Прочитајте повеќе

Во Новости

Четири корисни апликации со вештачка интелигенција

февруари 14, 2024

Otter.ai Otter.ai е помошна апликација со вештачка интелигенција што првенствено помага при аудиотранскрипција, земање белешки и резимеа во живо. Апликацијата е најдобро приспособена за соработувачка содржина, бидејќи различни корисници…

Прочитајте повеќе

Во Новости

Three Kitchen & Bar прославува роденден- Пет години врвно хедонистичко искуство

февруари 12, 2024

„Три слави 5че!“ е слоганот за нajaва на роденската забава на Three Kitchen & Bar, која е закажана за 14 февруари. Пет години, врвна храна, добра музика, прекрасен амбиент и…

Прочитајте повеќе

Во Новости

MY:TIME: Овој Валентајн ја славиме различноста со стил

февруари 9, 2024

MY:TIME, реномираната компанија во светот на часовниците и накитот, со радост ја најавува својата ексклузивна кампања за вљубените која не само што ја опфаќа сезоната на љубовта, туку и…

Прочитајте повеќе

Во Новости

„ЛАБОРАТОРИУМ“ ГИ ПОВИКУВА СИТЕ ДИЗАЈНЕРИ ИЗАНАЕТЧИИ ЗА УЧЕСТВО БО „ЛАБ ДИЗАЈН МАРКЕТ“

февруари 9, 2024

СЕ ОТВОРА НОВ ИЗЛОЖБЕН САЛОН И НАЈГОЛЕМАТА ЗАЕДНИЦА ЗА МАКЕДОНСКИ ДИЗАЈНЕРИИ ЗАНАЕТЧИИ „Лабораториум“ објавува отворен повик до сите дизајнери и занаетчии кои изработуваат производи и нудат услуги во полето…

Прочитајте повеќе

Во Новости

Мелита Гугуловска- Сава осигурување АД Скопје е модерна, современа компанија која нуди беспрекорна услуга

јануари 24, 2024

Сава Осигурителна Групација  нуди услуги од областа на  примарно осигурување, реосигурување, управување со средства, здравствени и помошни услуги и решенија за пензионирање. Матичната компанија Позаваровалница Сава д.д. (Сава Ре)…

Прочитајте повеќе