Социјални медиуми

Портрет Магазин број 49 – издание со четири насловни страници

60 ден

Тенка е линијата помеѓу слободата на говорот и говорот на омраза. Слободата на говор поттикнува конструктивни дебати, говорот на омраза насилство и конфликти. Секоја генерација има своја борба. Интернет генерацијата има задача да ја подигне свеста и говорот на омраза, навредите и дигиталното насилство да е неприфатливо и строго санкционирано.

„Портрет“ како платформа се приклучува во борбата против оваа отровна општествена појава со кампањата „Не постирај омраза“ и специјализираното дигитално издание посветено на оваа тема.

Купете го новото дигитално издание и прочитајте ги ставовите и размислувањата на голем број наши соговорници со различни професии, но со иста желба да се стави крај на ова зло.

Категорија
Сподели